Το 2024 η πλήρης χρήση του υδρογόνου ως ναυτιλιακού καυσίμου

Το 2024 η πλήρης χρήση του υδρογόνου ως ναυτιλιακού καυσίμου

516
Το 2024 η πλήρης χρήση του υδρογόνου ως ναυτιλιακού καυσίμου

Οι νορβηγικές Wilhelmsen και NorSea, μαζί με ορισμένες ακόμα εταιρείες, αναμένεται να λάβουν $3,7 εκατ. σε χρηματοδότηση, προκειμένου να αναπτύξουν την προσφορά υγροποιημένου υδρογόνου για τη ναυτιλιακή δραστηριότητα της Νορβηγίας.

Η χρηματοδότηση 33,5 εκατ. ΝΟΚ θα προέλθει από το κρατικό νορβηγικό σχήμα PILOT-E, το οποίο έχει ως στόχο την προώθηση της ταχείας ανάπτυξης νέων τεχνολογιών για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον.

Εκτός από τις Wilhelmsen και NorSea, στο σχήμα συμμετέχουν οι Equinor, Viking Cruises, Air Liquide και άλλες, με τελικό σκοπό την παροχή για εμπορική χρήση προς τη ναυτιλία υγρού υδρογόνου έως το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Το υγρό υδρογόνο θεωρείται το κορυφαίο καύσιμο με μηδενικές εκπομπές για πλοία με μεγάλες ενεργειακές ανάγκες. Το πρώτο πλοίο που χρησιμοποιεί υδρογόνο ως καύσιμο στη Νορβηγία, ένα φεριμπότ, θα τεθεί σε λειτουργία το 2021.

Φωτό: Focke Strangmann/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.