Άνοδος των τιμών χοιρινού κρέατος ελέω αφρικανικής πανώλης

Άνοδος των τιμών χοιρινού κρέατος ελέω αφρικανικής πανώλης

115
Άνοδος των τιμών χοιρινού κρέατος ελέω αφρικανικής πανώλης

Ο αφρικανικός πυρετός των χοίρων έχει μειώσει δραματικά τα κινεζικά αποθέματα χοιρινού, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τις τιμές των τροφίμων και συμβάλλοντας σε άνοδο του πληθωρισμού στην Κίνα.

Οι εορτασμοί για το κινεζικό νέο έτος αναμένεται φέτος να είναι ακριβότεροι σε σχέση με πέρυσι, καθώς η αφρικανική πανώλη, που έχει προσβάλει μεγάλο αριθμό χοίρων στην Κίνα, έχει συμπιέσει την προσφορά χοιρινού κρέατος, οδηγώντας σε αύξηση των τιμών, όπως αναφέρεται σε άρθρο της Deutsche Welle.

Επίσημα στοιχεία των κινεζικών αρχών δείχνουν ότι οι τιμές του χοιρινού κρέατος διπλασιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2018. Συνολικά οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 17,4%.

Η έλλειψη χοιρινού κρέατος συμπίπτει χρονικά με τις παραμονές της έναρξης των εορτασμών για το νέο σεληνιακό έτος του κινεζικού ημερολογίου στις 25 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση του Πεκίνου, προκειμένου να ανασχέσει την άνοδο των τιμών, διοχέτευσε στην αγορά πάνω από 100.000 τόνους κατεψυγμένου κρέατος τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγό και καταναλώτρια χώρα χοιρινού κρέατος παγκοσμίως και η αύξηση των εισαγωγών εκ μέρους του Πεκίνου ώθησε προς τα επάνω τις τιμές σε διεθνή κλίμακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.