Προσάραξη πλοίου στη Σκιάθο

Προσάραξη πλοίου στη Σκιάθο

2456
Προσάραξη πλοίου στη Σκιάθο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Ο/Γ ”ΠΡΩΤΕΥΣ” N.Π. 4007, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Σκιάθου προσέκρουσε στη βραχονησίδα ”ΔΑΣΚΑΛΟΝΗΣΙ” εντός της λιμενολεκάνης ν. Σκιάθου, λόγω βλάβης στο σύστημα πηδαλιουχίας.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμένα Βόλου με προορισμό τους λιμένες ν. Σκιάθου και Γλώσσας ν. Σκοπέλου 53 επιβάτες, 6 Ε.Ι.Χ. οχήματα, 2 Φ/Γ οχήματα και 26 άτομα μέλη πληρώματος, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΚΑΛΥΨΩ” Ν.Σ. 28, στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι επιβάτες του ”ΠΡΩΤΕΥΣ”, τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα ν. Σκιάθου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενώ οι επιβάτες του εν λόγω πλοίου πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.