Σόγια: Φως στο τούνελ από τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας;

Σόγια: Φως στο τούνελ από τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας;

62
Σόγια: Φως στο τούνελ από τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας;

Η Κίνα υπερδιπλασίασε τις εισαγωγές της αμερικανικής σόγιας μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2019, δείγμα της καλής θέλησης που επέδειξε το Πεκίνο κατά την πρώτη φάση των εμπορικών διαπραγματεύσεων των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα, οι κινεζικές εισαγωγές αμερικανικής σόγιας τον περασμένο Νοέμβριο αυξήθηκαν στους 2,5 εκατ. μετρικούς τόνους, από τους 1,2 εκατ. τόνους τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία των κινεζικών τελωνείων.

Η αύξηση των εξαγωγών σόγιας από τις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στις κλιμακούμενες εμπορικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας φέρνουν χαμόγελα αισιοδοξίας για τους Αμερικανούς καλλιεργητές μετά από αρκετό καιρό. Από την άλλη, κύκλοι της αγοράς προειδοποιούν ότι η Κίνα προέβη στη σημαντική αυτή αγορά για να επηρεάσει την πορεία των εμπορικών συνομιλιών με την Ουάσιγκτον και ότι, όταν οι βραζιλιάνικες συγκομιδές σόγιας θα είναι διαθέσιμες, το Πεκίνο θα στραφεί ξανά στην εκεί αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.