Νέα σχέδια της SOCAR στην Ουκρανία

Νέα σχέδια της SOCAR στην Ουκρανία

126
Νέα σχέδια της SOCAR στην Ουκρανία

Όπως γνωστοποιήθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου σε δήλωση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev, η SOCAR, κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας, θα επεκτείνει την ήδη επιτυχημένη δράση της στην Ουκρανία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση με τον ομόλογό του Volodymyr Zelensky στο Μπακού, ο Aliyev ανακοίνωσε πως ήρθαν σε συμφωνία για την εφαρμογή συγκεκριμένων βημάτων με στόχο τόσο την ανάπτυξη επιχειρηματικών πλάνων στην Ουκρανία μέσω της SOCAR, καθώς και για άλλα κοινά επενδυτικά σχέδια των δύο χωρών.

Η SOCAR δραστηριοποιείται εδώ και μία δεκαετία με επιτυχία στην Ουκρανία, διαθέτοντας περισσότερα από εξήντα πρατήρια πετρελαίου, αλλά και τέσσερα μεγάλα κέντρα συλλογής και διανομής πετρελαίου.

Από την πλευρά του ο Zelensky κάλεσε τις εταιρείες του Αζερμπαϊτζάν να συμμετάσχουν ενεργά στις ιδιωτικοποιήσεις που θα ξεκινήσουν στην Ουκρανία και τόνισε ότι η χώρα του θα επικεντρωθεί στην παραγωγή και στη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Εκτός των άλλων, οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να ενισχύσουν τη διμερή τους συνεργασία σε όλους τους τομείς των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών.

 

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.