Ανγκόλα: Δραματική μείωση των εισαγωγών πετρελαϊκών προϊόντων

Ανγκόλα: Δραματική μείωση των εισαγωγών πετρελαϊκών προϊόντων

134
Ανγκόλα: Δραματική μείωση των εισαγωγών πετρελαϊκών προϊόντων

ΛΣε δήλωσή του την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ο υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αγκόλα, Diamantino Azevedo, κατέστησε γνωστό πως, με την κατασκευή των διυλιστηρίων στη βόρεια και νότια Αγκόλα, η χώρα αποσκοπεί στο να μειώσει τα έξοδά της, σταματώντας ουσιαστικά τις εισαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια του 4ου Ministry Advisory Council, που έλαβε χώρα στην Καμπίντα, o κ. Azevedo σημείωσε, αναφερόμενος στις εισαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων ‒το ποσοστό των οποίων επί της συνολικής κατανάλωσης της χώρας ανέρχεται στο 8%‒, πως η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει την παρούσα κατάσταση, κατασκευάζοντας νέα διυλιστήρια αλλά και τριπλασιάζοντας τη δυναμικότητα του διυλιστηρίου της Λουάντα ως προς την παραγωγή πετρελαϊκών παραγώγων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Sonangol, καθώς και εμπειρογνώμονες του κλάδου, σημειώνοντας πως η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει στην ανάπτυξη πολιτικών προώθησης και εκμετάλλευσης των εγχώριων υδρογονανθράκων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.