Tesla: Νέα εργοστάσια και αύξηση τιμών

Tesla: Νέα εργοστάσια και αύξηση τιμών

107
Tesla: Νέα εργοστάσια και αύξηση τιμών

Η ηλεκτροκίνηση είναι πλέον το μέλλον της αυτοκίνησης και οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο επενδύουν δισεκατομμύρια για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 4 δις ευρώ στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου στο Βερολίνο για την κατασκευή των Model 3 και Model Y. Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας, με δυνατότητα παραγωγής 500.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον χρόνο.

Το νέο εργοστάσιο θα συμπληρώσει την παραγωγή των αυτοκινήτων από το ήδη υπάρχον εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη, στην Κίνα. Το κινεζικό εργοστάσιο, αξίας περίπου 2 δις δολαρίων, ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο τη δοκιμαστική λειτουργία του, με στόχο την παραγωγή χιλίων Model 3 αυτοκινήτων την εβδομάδα μέχρι το τέλος του έτους.

Ταυτόχρονα, όμως, η Tesla φαίνεται να σχεδιάζει την αύξηση των τιμών πώλησης των αυτοκινήτων της στην Κίνα, ως αποτέλεσμα της επιβολής δασμών. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υπάρχουν πληροφορίες για άνοδο της τιμής των εισαγόμενων εκδόσεων του Model 3, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει σαφές το κατά πόσο. Η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές.

Φωτό: Felipe Trueba/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.