H ΑΒΒ θα εξοπλίσει έξι φιλικά προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοια

H ΑΒΒ θα εξοπλίσει έξι φιλικά προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοια

146
H ΑΒΒ θα εξοπλίσει έξι φιλικά προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοια

Η ΑΒΒ έχει συνάψει μια σύμβαση ύψους 157 εκατομμυρίων ευρώ με την εταιρεία Genting Hong Kong, στα πλαίσια της οποίας θα εξοπλίσει έξι ‘Universal Class’ κρουαζιερόπλοια με συστήματα ισχύος, πρόωσης καθώς και με άλλες ψηφιακές λύσεις.

Τα νεότευκτα κρουαζιερόπλοια θα είναι σχεδιασμένα με βάση τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας, ενώ θα διαθέτουν το σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης Azipod® της ΑΒΒ το οποίο αποτελεί μια καθιερωμένη λύση στον κλάδο της κρουαζιέρας από το 1990 που εισήχθη στην αγορά.

Κάθε ένα από τα μήκους 286 μέτρων κρουαζιερόπλοια θα διαθέτει από δύο μονάδες Azipod® συνολικής ισχύος 30 MW (40,230 HP) ενώ και τα έξι κρουαζιερόπλοια θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG. Τα κρουαζιερόπλοια θα μπορούν επίσης να συνδεθούν στην πλατφόρμα ABB Ability™ Collaborative Operations Center, η οποία παρακολουθεί την απόδοση των εγκατεστημένων συστημάτων της ΑΒΒ και δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές να επικοινωνούν με ειδικούς της ΑΒΒ για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Τα εν λόγω κρουαζιερόπλοια πρόκειται να ναυπηγηθούν από τη MV Werften στη Γερμανία και η παράδοσή τους είναι προγραμματισμένη για τα έτη 2023-2024. Η Genting θα εκμεταλλεύεται τα νεότευκτα κρουαζιερόπλοια για λογαριασμό μεγάλων brands του ξενοδοχειακού κλάδου που θέλουν να εισέλθουν στη ναυτιλιακή βιομηχανία αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες που σχετίζονται με τους μεγάλους χρόνους αναμονής που έχουν αυτή την περίοδο πολλά ναυπηγεία.

Φωτό: ABB

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.