20 ναυτικοί απήχθησαν στο Τόγκο

    2396
    20 ναυτικοί απήχθησαν στο Τόγκο

    Tα φαινόμενα πειρατείας σε εμπορικά πλοία στη Δυτική Αφρική λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις καθώς ένα ακόμα τέτοιο περιστατικό συνέβη, χθες Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

    Πιο συγκεκριμένα, το υπό σημαία Marshall Islands, δεξαμενόπλοιο «Duke» δέχτηκε πειρατική επίθεση στο Τόγκο με αποτέλεσμα 20 από τα 21 μέλη πληρώματος, όλα ινδικής εθνικότητας να απαχθούν.
    Το πλοίο ανήκει στην Union Maritime και είναι διαχείρισης της V.Ships. Μάλιστα η τελευταία προέβη σε ανακοίνωση σημειώνοντας ότι τόσο η ιδιοκτήτρια όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου εργάζονται στενά με τις τοπικές αρχές και το Flag State για την ταχύτερη επικοινωνία με το πλοίο και την διασφάλιση της υγείας του πληρώματος.

    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου θύμα πειρατικής επίθεσης έπεσε το υπό ελληνική σημαία «Έλκα Αριστοτέλης», με τα τρία από τα τέσσερα μέλη πληρώματος (μεταξύ τους ένας Έλληνας δόκιμος) να ελευθερώνονται.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.