Αύξηση στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου για τον Νοέμβριο

Αύξηση στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου για τον Νοέμβριο

60
Αύξηση στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου για τον Νοέμβριο

 

Η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου τον Νοέμβριο έφτασε κατά μέσο όρο τα 99,78 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,41 εκατ. βαρέλια συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, όπως σημείωσε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 σε έκθεσή του ο OPEC.

Τα στοιχεία δείχνουν πως, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, το μερίδιο του OPEC στην παγκόσμια παραγωγή μειώθηκε κατά 0,3% m-o-m, συγκεντρώνοντας τελικώς το 29,6%. O OPEC ακολούθησε συντηρητική στρατηγική, μειώνοντας την παραγωγή του κατά 193.000 βαρέλια την ημέρα. Την ίδια ώρα, οι χώρες που δεν ανήκουν στον Οργανισμό αύξησαν την παραγωγή τους κατά 0,61 εκατ. βαρέλια για το ίδιο διάστημα, φτάνοντας τα 70,22 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Τα γεγονότα που υπογραμμίζει στην έκθεσή του ο Οργανισμός δεν είναι άλλα από την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου για το 2019, λόγω των εμπορικών ζητημάτων που έχουν προκύψει, αλλά και η πιθανότητα αντιστροφής του κλίματος το 2020. Επιπροσθέτως, τονίζεται η συμβολή που αναμένεται να έχει στην αγορά πετρελαίου η νέα απόφαση του OPEC+, που ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Βιέννη, για επιπλέον περικοπές στην παραγωγή.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.