ΗΠΑ: Το βάρος στην παραγωγή αιολικής ενέργειας

ΗΠΑ: Το βάρος στην παραγωγή αιολικής ενέργειας

118
ΗΠΑ: Το βάρος στην παραγωγή αιολικής ενέργειας

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η αμερικανική EIA (Energy Information Administration) στις 9 Δεκεμβρίου και αφορούν την παραγωγή ενέργειας της χώρας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, η συνολική δυναμικότητα παραγωγής ενέργειας μέσω των χερσαίων ανεμογεννητριών των ΗΠΑ ξεπερνά τα 100 GW.

Το δίκτυο ανεμογεννητριών έχει ανανεωθεί τα τελευταία χρόνια, με το μεγαλύτερο ποσοστό παραγόμενης ενέργειας να προέρχεται από εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2012 και έπειτα. Το παλιό δίκτυο αιολικών υποδομών των ΗΠΑ, που ξεκινά από το μακρινό 1975, διατηρεί ακόμη υψηλό

μερίδιο στη συνολική παραγωγή. Στόχος της κυβέρνησης είναι το δίκτυο να διευρυνθεί περαιτέρω και, έως τα τέλη του 2020, η δυναμικότητα παραγωγής αιολικής ενέργειας της χώρας να φτάσει τα 122 GW.

Αποτέλεσμα της έμφασης που έχει επιδείξει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι το γεγονός ότι, από το τρίτο τρίμηνο του 2019, σε κάθε πολιτεία της χώρας υπάρχει τουλάχιστον μία εγκατεστημένη ανεμογεννήτρια.

Στην πρώτη θέση παραγωγής αιολικής ενέργειας βρίσκεται η πολιτεία του Τέξας, που, αν και είναι ευρέως γνωστή για την παραγωγή πετρελαίου, διαθέτει γεννήτριες αιολικής ενέργειας με παραγωγική δυναμικότητα 26,9 GW.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.