Aθ. Μαρτίνος: Μεγάλη δωρεά στη Σχολή της Χάλκης

Aθ. Μαρτίνος: Μεγάλη δωρεά στη Σχολή της Χάλκης

2418
Aθ. Μαρτίνος: Μεγάλη δωρεά στη Σχολή της Χάλκης

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ο άρχων έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και μεγάλος ευεργέτης, Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος είχε συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης ανακαίνισης του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία εδρεύει στους χώρους της Μονής Αγίας Τριάδος.

Τη δαπάνη για τα έργα ανακαίνισης ανέλαβε ο κ. Μαρτίνος, ο οποίος είχε ενημερώσει τον Παναγιώτατο για την απόφασή του αυτή κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παράλληλα, αναλαμβάνει την ανακαίνιση της Αστικής Σχολής Γαλατά αλλά και του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τένεδο.

Κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο κ. Μαρτίνος συνοδευόταν από τον στενό συνεργάτη του, δρα Γρηγόριο Πενέλη, και τους εκπροσώπους της εταιρείας που αναλαμβάνει την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Χάλκης.

Στη συνέχεια, ο άρχων οφικιάλιος της Μητρός Εκκλησίας, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και τον μητροπολίτη Μύρων Χρυσόστομο επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Πηγή: Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.