Πτήση-ορόσημο για την αεροπορική βιομηχανία

Πτήση-ορόσημο για την αεροπορική βιομηχανία

170
Πτήση-ορόσημο για την αεροπορική βιομηχανία

Στις 10 Δεκεμβρίου 2019 έλαβε χώρα στο Ρίτσμοντ του Καναδά η πρώτη εμπορική πτήση με ηλεκτρικό αεροσκάφος. Η ιστορική πτήση πραγματοποιήθηκε από την Harbour Air, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων στη Βόρεια Αμερική.

Το ηλεκτρικό αεροπλάνο είναι ένα εξαθέσιο DHC-2 de Havilland Beaver, εξοπλισμένο με το ηλεκτρικό σύστημα προώθησης magni500 της εταιρείας magniX. Το magni500 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Air Paris Show τον περασμένο Ιούνιο.

Το πρώτο ηλεκτρικό υδροπλάνο απογειώθηκε από τη βάση της Harbour Air στο Ρίτσμοντ του Καναδά, με πιλότο τον ιδρυτή και CEO της Harbour Air, Greg McDougall. Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για το επίτευγμα της εταιρείας και σημείωσε ότι η πτήση αποτελεί ορόσημο στην αεροπορική βιομηχανία και στην επίσημη έναρξη της εποχής της ηλεκτροκίνησης του κλάδου.

Επόμενος στόχος της Harbour Air είναι ο εξηλεκτρισμός των υπόλοιπων αεροσκαφών, ώστε να καταστεί η πρώτη εταιρεία που θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από ηλεκτροκίνητο στόλο.

Φωτό: www.harbourair.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.