HHLA: O διαχειριστής λιμένα του Αμβούργου στοχεύει σε πλήρη «απανθρακοποίηση» έως το...

HHLA: O διαχειριστής λιμένα του Αμβούργου στοχεύει σε πλήρη «απανθρακοποίηση» έως το 2040

82
HHLA: O διαχειριστής λιμένα του Αμβούργου στοχεύει σε πλήρη «απανθρακοποίηση» έως το 2040

Η γερμανική εταιρεία διαχείρισης τερματικών σταθμών και logistics HHLA (Hamburger Hafen und Logistik AG) προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τους ανταγωνιστές της, ανακοινώνοντας στις 2 Δεκεμβρίου τη δέσμευσή της να καταστήσει οικολογικά ουδέτερη τη λειτουργία της στο λιμάνι του Αμβούργου.

Η Angela Titzrath, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της HHLA, ανέφερε: «Ο πληθυσμός του Αμβούργου μπορεί να βασιστεί στην HHLA. Προσπαθούμε να μειώσουμε κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO2 έως το 2030 σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2018. Σκοπός μας είναι να καταστεί το σύνολο του ομίλου HHLA ουδέτερο για το κλίμα έως το 2040».

Ο στόχος που είχε θέσει η εταιρεία για το 2020 και αφορούσε τη μείωση 30% των εκπομπών CO2 ανά εμπορευματοκιβώτιο μεταφοράς επιτεύχθηκε εντός του 2018, γεγονός που προκάλεσε ενθουσιασμό στην εταιρεία του Αμβούργου, η οποία αμέσως προσδιόρισε νέους, φιλικούς προς το περιβάλλον στόχους.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει η εταιρεία εντάσσεται και ο πράσινος τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων Altenwerder. Οι εγκαταστάσεις της αποβάθρας τροφοδοτούνται κυρίως με ηλεκτρισμό από εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ενώ η HHLA προσπαθεί να αντισταθμίσει όλες τις εκπομπές ρύπων CO2 που παράγει, υποστηρίζοντας έργα όπως αιολικά πάρκα στην Ινδία, αντιρυπαντικές βαφές για τις καρίνες των πλοίων και αναδασώσεις τροπικών δασών στον Παναμά.

Φωτό: Iris Beiler/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.