Το Bureau Veritas Hellenic Marine Technical Committee γιορτάζει την 20ή του επέτειο

Το Bureau Veritas Hellenic Marine Technical Committee γιορτάζει την 20ή του επέτειο

661
Το Bureau Veritas Hellenic Marine Technical Committee γιορτάζει την 20ή του επέτειο

Στις 19 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 31η Συνάντηση του Hellenic Marine Technical Committee of Bureau Veritas Piraeus, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Ο κ. Γιώργος Ανδρεάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Bureau Veritas Ελλάδος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ενώ στη συνέχεια τη συνάντηση προήδρευσε ο Πρόεδρος του Committee, κ. Γεώργιος Σαρρής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρήσεων της Enterprises Shipping & Trading S.A.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά μέσα στο 2019 και σηματοδοτεί την εικοσαετή επέτειό της Bureau Veritas Ελλάδος, παρευρέθησαν περισσότερα από 45 μέλη, κυρίως τεχνικοί διευθυντές ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών, μαζί με στελέχη του γραφείου τoυ Bureau Veritas.

Η συνάντηση ξεκίνησε με καλωσόρισμα τριών νέων μελών στην οικογένεια του Hellenic Marine Technical Committee of Bureau Veritas Piraeus. Ο λόγος για τον κ. Δημήτρη Κουκουμή, Τεχνικό Διευθυντή της Diligent Holdings S.A., τον κ. Ευάγγελο Τζιτζή, Fleet Manager/Τεχνικό Διευθυντή της Interunity Management Corp. S.A., και τον κ. Φώτη Μπελέξη, Αναπληρωτή Τεχνικό Διευθυντή της StarBulk S.A.

Ο Γιώργος Ανδρεάδης καλωσόρισε όλα τα μέλη και εν συνεχεία ακολούθησαν δύο παρουσιάσεις.

Η πρώτη παρουσίαση του κ. G. De-Jong, Διευθυντή Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Bureau Veritas Marine & Offshore Division, με τίτλο “Future Shipping & Environmental Sustainability – 2020 & Beyond”εστίασε στο μέλλον της ναυτιλίας στην μετά-2020 εποχή.

Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Β. Σταματόπουλος, Διευθυντής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων της South Europe Bureau Veritas Marine Fuel Services, ο οποίος στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα συμβατικά καύσιμα ενόψει 2020.

Εν συνεχεία ο κ. M. De-Tugny, Πρόεδρος του Bureau Veritas Marine & Offshore Division απευθύνθηκε στα μέλη της Επιτροπής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο σημαντικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας για την ανάπτυξη της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Οι παρουσιάσεις που ακολούθησαν επικεντρώθηκαν αποκλειστικά σε τεχνικά θέματα.

Ο κ. Β. Δημουλάς, Διευθυντής Τεχνολογιών και Καινοτομίας Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας του Bureau Veritas, αναφέρθηκε στο θέμα της ψηφιοποίησης της ναυτιλίας, παρουσιάζοντας τόσο τα οφέλη που προκύπτουν από τις νέες τεχνολογίες όσο και τη διαχείριση πιθανών απειλών εν πλω.

Ο Δρ. Ι. Κοκαράκης, Διευθυντής Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Επιχειρήσεων της Ελληνικής, Μαύρης Θάλασσας και της Αδριατικής Ζώνης Bureau Veritas έθιξε λειτουργικά θέματα κυρίως σε ό,τι αφορά την πρόωση πλοίων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο δείπνο. Ολοκληρώνοντας, ο κ. Ανδρεάδης επανέλαβε ότι «Η Επιτροπή είναι πάντα μια μεγάλη ευκαιρία για τους ηγέτες της βιομηχανίας και τα μέλη της, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας προσφέρουν τα μέλη της Επιτροπής μας για να τα στηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Ελλάδα διαθέτει μια σημαντική κοινότητα ιδιοκτησίας και διαχείρισης πλοίων. Η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και απόψεων αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντική στην εξέλιξη της συνεργασίας μας». Ο ίδιος τέλος πρόσθεσε:« Η 20ή επέτειος της Ελληνικής Τεχνικής Επιτροπής μας δίνει τη δυνατότητα να συλλογιστούμε για τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών και την ίδια στιγμή να στρέψουμε τα μάτια μας προς το μέλλον και να σκιαγραφήσουμε τα επόμενα 20 χρόνια μαζί με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αυτά θα φέρουν».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.