Ανησυχία στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου ελέω Κίνας

Ανησυχία στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου ελέω Κίνας

125
Ανησυχία στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου ελέω Κίνας

Σε κλίμα αβεβαιότητας κινήθηκαν οι χρηματιστηριακές αγορές τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, καθώς οι τιμές των Brent και West Texas Intermediate (WTI), που αποτελούν γενικούς δείκτες και μέτρα σύγκρισης για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, διαπραγματεύτηκαν με απώλειες έως 1%, παρά το θετικό για τις αγορές σινιάλο από τη συνεδρίαση του OPEC+ για περιορισμό της προσφοράς πετρελαίου από τα κράτη-μέλη του.

Η ανησυχία φαίνεται πως είχε δημιουργηθεί μία ημέρα πριν, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, όταν οι τελωνειακές υπηρεσίες υπέδειξαν τη μείωση των εξαγωγών της Κίνας κατά 1,1% για τον Νοέμβριο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Νωρίτερα, σε δημοσιοποίηση στοιχείων από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, είχαν ανιχνευτεί προσδοκίες των επενδυτών για άνοδο των εξαγωγών της τάξεως του 1%.

Ουάσιγκτον και Πεκίνο προσπαθούν να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία που θα τερματίσει τους εμπορικούς δασμούς, αλλά οι συνομιλίες συνεχίζονται για μήνες. Η αντίδραση της κινεζικής αγοράς στις εμπορικές κυρώσεις φαίνεται να δημιουργεί ένα ασταθές περιβάλλον στις χρηματαγορές. «Η Κίνα είναι εκτεθειμένη τόσο στους εμπορικούς δασμούς των ΗΠΑ όσο και στη γενική επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας», ανέφερε ο Jeffrey Halley, αναλυτής της OANDA, σύμφωνα με το Reuters.

Φωτό: Mark/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.