H ναυλαγορά στον χορό των scrubbers;

H ναυλαγορά στον χορό των scrubbers;

783
H ναυλαγορά στον χορό των scrubbers;

Ογδόντα τρία containerships, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 839.100 TEUs, βρίσκονται εκτός αγοράς για την εγκατάσταση scrubbers, δείχνει νέα ανάλυση της Alphaliner.

Μάλιστα, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 3,6% του στόλου των containerships, ενώ πλέον ο «άπραγος» στόλος, που ουσιαστικά βρίσκεται στις γιάρδες για την εγκατάσταση των εν λόγω συστημάτων, αγγίζει τα 1,25 εκατ. TEUs και τα 225 containerships.

Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την ανάλυση της Alphaliner είναι το γεγονός ότι ο μέσος χρόνος που απαιτείται για τον εξοπλισμό των πλοίων με scrubbers ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ενώ κατασκευαστές και ναυπηγεία υπολόγιζαν περίπου 30 ημέρες αναμονής για την εγκατάσταση scrubbers σε containerships, η Αlphaliner εκτιμά ότι κατά μέσο όρο απαιτούνται 58 ημέρες για τις διαδικασίες αυτές.

Η εξέλιξη αυτή, θεωρητικά, θα δώσει μια ώθηση στη ναυλαγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δεδομένου ότι ένας σημαντικός αριθμός πλοίων εξέρχεται της αγοράς και μένει να δούμε εάν όντως τα εναπομείναντα containerships στην αγορά θα «απολαύσουν» καλύτερες ημέρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.