Έξι ακόμη δεξαμενόπλοια στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων

Έξι ακόμη δεξαμενόπλοια στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων

1419
Έξι ακόμη δεξαμενόπλοια στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων

Στη μαύρη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων προστέθηκαν έξι ακόμα δεξαμενόπλοια, τα οποία φέρονται να μετέφεραν αργό από την Βενεζουέλα στην Κούβα, σε μια επιπλέον προσπάθεια της Ουάσιγκτον να ασκήσει πίεση στην Αβάνα για τη μη παροχή στήριξης στην κυβέρνηση Μαδούρο.

Tα έξι δεξαμενόπλοια ανήκουν στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA με αξιωματούχους του υπουργείου Oικονομικών των ΗΠΑ να τονίζουν ότι Αβάνα και καθεστώς Μαδούρο επιχειρούν διαρκώς να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις μέσω της αλλαγής ονομάτων των πλοίων για την διευκόλυνση της μεταφοράς πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Κούβα.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ και ακόμη 50 χώρες έχουν αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας. Από την πλευρά του ο Μαδούρο χαίρει της υποστήριξης των Κίνας, Ρωσίας και Κούβας αλλά και του στρατού της Βενεζουέλας.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι και τον Ιανουάριο του 2019, η κυβέρνηση Τραμπ προέβη σε κυρώσεις στην PDVSA προκειμένου να πιέσει τον Μαδούρο να απομακρυνθεί από την ηγεσία της Βενεζουέλας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.