Saudi Aramco IPO: Καλύφθηκε το προσφερόμενο ποσοστό προς τους ιδιώτες επενδυτές

 Saudi Aramco IPO: Καλύφθηκε το προσφερόμενο ποσοστό προς τους ιδιώτες επενδυτές

111
 Saudi Aramco IPO: Καλύφθηκε το προσφερόμενο ποσοστό προς τους ιδιώτες επενδυτές

Η προ ημερών είδηση για την έναρξη των διαδικασιών της πολυαναμενόμενης εγγραφής του σαουδαραβικού πετρελαϊκού γίγαντα Saudi Aramco στις χρηματιστηριακές αγορές έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε φρενίτιδα στα διεθνή ΜΜΕ.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, η συμμετοχή από ιδιώτες επενδυτές στη δημόσια εγγραφή της εταιρείας έφτασε τα $8,69 δις, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της IPO Samba Capital and Investment Management Company. Η διαδικασία που απευθύνεται σε ιδιώτες επενδυτές «τρέχει» από τις 17 Νοεμβρίου.

Το σύνολο των μετοχών που αφορούσε τους ιδιώτες επενδυτές καλύφθηκε στο 102%, που σε καθαρούς αριθμούς σημαίνει 1.017.816.380 μετοχές. «Η ζήτηση που παρατηρείται είναι σαφής δείκτης της εμπιστοσύνης και της στήριξης που απολαμβάνει η εταιρεία από τους πολίτες της χώρας», σημείωσε η Rania Nashar, αντιπρόεδρος της Samba Capital.

Η Saudi Aramco έλαβε στις 3 Νοεμβρίου έγκριση για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Ριάντ και η διαδικασία θα κλείσει στις 4 Δεκεμβρίου. Μία ημέρα μετά αναμένεται η ανακοίνωση της τελικής τιμής της μετοχής ‒ σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, το IPO θα ξεπεράσει τα 25,6 δις δολάρια, κάτι που θα το καταστήσει το μεγαλύτερο που έχει συμβεί.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.