Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ελλιμενισμό πλοίων στο Ρότερνταμ

Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ελλιμενισμό πλοίων στο Ρότερνταμ

383
Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ελλιμενισμό πλοίων στο Ρότερνταμ

Οι λιμενικές αρχές του Ρότερνταμ ανακοίνωσαν στις αρχές της εβδομάδας την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος, με την ονομασία RiverGuide, για πιο ασφαλές και γρήγορο ελλιμενισμό των σκαφών εσωτερικής ναυσιπλοΐας. Πρόκειται για μια ψηφιακή εφαρμογή, η οποία θα «τρέξει» δοκιμαστικά μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί κανονικά σε περίπτωση που αποδώσει τα αναμενόμενα.

Η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες και οδηγίες προς τους κυβερνήτες των σκαφών που θέλουν να προσεγγίσουν τις δημόσιες αποβάθρες. Οι κυβερνήτες θα λαμβάνουν ένα μήνυμα μέσω της εφαρμογής και, εφόσον αναζητούν θέση σε κάποια αποβάθρα του λιμανιού, θα τους παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες.

Το λιμάνι του Ρότερνταμ διαθέτει 500 αποβάθρες, που απευθύνονται σε πλοία εσωτερικής ναυσιπλοΐας. Έχει παρατηρηθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει συγκέντρωση πλοίων σε συγκεκριμένες θέσεις, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται άσκοπες κινήσεις σκαφών σε αναζήτηση αποβάθρας για ελλιμενισμό. Συχνά, λοιπόν, υπάρχουν αποβάθρες του λιμανιού τελείως άδειες και άλλες, πιο δημοφιλείς, που παρουσιάζουν έντονη συμφόρηση. Η καινοτόμα εφαρμογή θα προσπαθήσει να επιλύσει το πρόβλημα και να καταστήσει αποδοτικότερες τις κινήσεις των σκαφών εσωτερικής ναυσιπλοΐας εντός του λιμανιού.

Η μονιμοποίηση της εφαρμογής θα οριστικοποιηθεί σε περίπτωση που αφήσει ικανοποιημένους τόσο τις λιμενικές αρχές όσο και τους χρήστες των σκαφών.

Φωτό: www.portofrotterdam.com/en

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.