Ηλεκτρικά αεροπλάνα προ των πυλών

Ηλεκτρικά αεροπλάνα προ των πυλών

133
Ηλεκτρικά αεροπλάνα προ των πυλών

Το περασμένο έτος, τα ταξίδια που έγιναν με αεροπλάνο παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 4 δισεκατομμύρια και, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να αυξηθούν στο μέλλον. Τα αεροπορικά ταξίδια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το εμπόριο, τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελούν μέρος του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.

Τη δική της λύση έδωσε η ισραηλινή εταιρεία Eviation, με την αποκάλυψη της «Alice». Η Alice είναι το πρώτο παγκοσμίως αποκλειστικά ηλεκτρικό αεροπλάνο, σχεδιασμένο για πτήσεις μικρών αποστάσεων. Η χωρητικότητα του πρωτότυπου αεροσκάφους είναι 9 επιβάτες (και 2 θέσεις επιπλέον για το πλήρωμα) και έχει αυτονομία 1.046 χλμ. Η εταιρεία έχει ήδη δεχτεί 150 παραγγελίες για το πλήρως ηλεκτροκίνητο αεροπλάνο.

Το πρώτο ηλεκτρικό επιβατικό αεροπλάνο είναι γεγονός. Αν και οι δυνατότητές του είναι ακόμη περιορισμένες, αποτελεί το πρώτο βήμα για φιλικά προς το περιβάλλον αεροπορικά ταξίδια.

Φωτό: www.eviation.co

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.