Η Σεούλ «μπλοκάρει» τη χρήση άνθρακα

Η Σεούλ «μπλοκάρει» τη χρήση άνθρακα

78
Η Σεούλ «μπλοκάρει» τη χρήση άνθρακα

Οι κοινωνικές πιέσεις για τη μείωση της χρήσης άνθρακα, με σκοπό τον περιορισμό των επιβλαβών αέριων εκπομπών, έχουν ως αποτέλεσμα πολλές χώρες να διακόπτουν τη λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου ότι θα προβεί σε διακοπή της λειτουργίας 8 έως 15 μονάδων από την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Παράλληλα, το υπουργείο ενημέρωσε ότι οι υπόλοιπες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα θα λειτουργούν στο 80% της παραγωγικής τους ικανότητας. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, η Σεούλ επιχειρεί να μειώσει τα σωματίδια σκόνης που εκλύονται στην ατμόσφαιρα κατά 44% σε σχέση με το 2019.

Ήδη πολλές τέτοιες μονάδες διέκοψαν τη λειτουργία τους την άνοιξη, καθώς την περίοδο αυτή η χώρα παραδοσιακά αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα επίπεδα σωματιδίων σκόνης. Τέλος, προωθείται όλο και περισσότερο η χρήση άνθρακα με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θείο από τις εν λόγω μονάδες για τη μείωση των εκπομπών CO2

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.