Υποχώρηση για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Υποχώρηση για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

88
Υποχώρηση για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Τον περασμένο Οκτώβριο, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ περιορίστηκε στα χαμηλότερα επίπεδα για πάνω από ένα χρόνο, καθώς οι εισαγωγές τους μειώθηκαν αισθητά, απόρροια της εμπορικής πολιτικής που ακολουθεί η Ουάσιγκτον.

Πιο συγκεκριμένα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ μειώθηκε στα $66,5 δις τον Οκτώβριο, από τα $70,5 δις τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου το Census Bureau. Μάλιστα, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις αναλυτών, οι οποίοι έβλεπαν έλλειμμα ύψους $71 δις για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους στοιχεία του Οκτωβρίου, οι εξαγωγές από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά $0,9 δις, στα $135,3 δις, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν σε χαμηλά διετίας, στα $201,8 δις.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εισαγωγές και οι εξαγωγές αγαθών αποτελούν τα 3/4 του εμπορίου των ΗΠΑ, ενώ παραδοσιακά η χώρα εμφανίζει έλλειμμα στο εμπόριο προϊόντων και πλεόνασμα στο εμπόριο υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.