Τα πάνω κάτω στις βρετανικές τράπεζες

Τα πάνω κάτω στις βρετανικές τράπεζες

143
Τα πάνω κάτω στις βρετανικές τράπεζες

Σε σημαντική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει σημαντικά κεφάλαια, προχωρά η βρετανική τράπεζα Φω. Ειδικότερα, η TSB αναμένεται να διακόψει τη λειτουργία 82 καταστημάτων, ήτοι 15% του δικτύου της, το επόμενο έτος, προκειμένου να εξοικονομήσει $128 εκατ. έως το 2022.

Σύμφωνα με το Reuters, η αγγλική τράπεζα προβαίνει στην κίνηση αυτή καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες της χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική τραπεζική για τις συναλλαγές τους. Υπενθυμίζεται ότι το 2015 η ισπανική Banco Sabadell εξαγόρασε την TSB, κίνηση που φάνηκε να γυρίζει μπούμερανγκ για την αγγλική τράπεζα εν μέσω σφοδρής αβεβαιότητας για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Η ΤSB όμως δεν είναι η μοναδική που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση εν μέσω σημαντικών προκλήσεων για τον τραπεζικό κλάδο διεθνώς. Tο 2018 και 2019 τόσο η Lloyds όσο και η RBS ανακοίνωσαν το κλείσιμο καταστημάτων του δικτύου τους. Eίναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ 2015 και 2019 περίπου 3.312 βρετανικά καταστήματα λιανικής τραπεζικής έβαλαν λουκέτο.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο κύκλους της αγοράς, η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να επηρεάσει 300-400 θέσεις εργασίας από τις 8.000 που συνολικά απασχολεί η TSB.

Φωτό: Facundo Arrizabalaga/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.