Συνεργασία Oldendorff-MIT για τον σχεδιασμό καινοτόμων πλοίων

Συνεργασία Oldendorff-MIT για τον σχεδιασμό καινοτόμων πλοίων

339
Συνεργασία Oldendorff-MIT για τον σχεδιασμό καινοτόμων πλοίων

Στην προσπάθεια της να καταστήσει τα πλοία της φιλικότερα προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικά, η Oldendorff Carriers υπέγραψε μια συμφωνία για την πραγματοποίηση έρευνας σε συνεργασία με το Center for Bits and Atoms (CBA) του Massachusetts Institute of Technology’s (MIT). Η Oldendorff, μαζί με το CBA αλλά και άλλους συνεργάτες του ΜΙΤ όπως το Sea Grant Program, πρόκειται να διερευνήσουν επαναστατικές βελτιώσεις στο σχεδιασμό πλοίων και στα συστήματα πρόωσης, προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις που έχει θέσει ο ΙΜΟ για τα έτη 2030 και 2050.

Το Center for Bits and Atoms του ΜΙΤ είναι μια διεπιστημονική πρωτοβουλία που διερευνά τα όρια μεταξύ της πληροφορικής και των φυσικών επιστημών, ενώ είναι γνωστό για το καινοτόμο έργο του στους τομείς των ψηφιακών κατασκευών, των υλικών, της ρομποτικής, της πληροφορικής, της βιολογίας και του σχεδιασμού. Στα πλαίσια της συνεργασίας πρόκειται να δοθεί αρχικά έμφαση στη βελτίωση της υδροδυναμικής απόδοσης, κάτι που βασίζεται στο έργο που έχει κάνει το CBA στους κλάδους της αεροδιαστημικής και της αυτοκινητοβιομηχανίας, ξεφεύγοντας έτσι από την παραδοσιακή ναυτική αρχιτεκτονική.

Με την εν λόγω συνεργασία η Oldendorff συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη φιλικότερων προς το περιβάλλον πλοίων, καθώς από το 2013 έχει επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια για τη ναυπήγηση 90 τεχνολογικά προηγμένων πλοίων τα οποία έχουν μειωμένες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Φωτό: oldendorff.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.