Στα δύο οι μεταφορές του Καναδά λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων

Στα δύο οι μεταφορές του Καναδά λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων

50
Στα δύο οι μεταφορές του Καναδά λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων

Περίπου 3.200 εργαζόμενοι του Εθνικού Σιδηροδρόμου Καναδά (Canadian National Railway) προέβησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) της Τρίτης 19 Νοεμβρίου, θέτοντας σε κίνδυνο το εμπόριο ποτάσας, πετρελαίου και σιτηρών από τη χώρα.

Σύμφωνα με συνδικάτα εργαζομένων της Canadian National Railway, οι υπάλληλοι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας τους. «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να έλθουμε σε συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της CN Rail αποτελεί το ένα από τα δύο κύρια δίκτυα μεταφοράς εμπορευμάτων από την ενδοχώρα του Καναδά προς τα λιμάνια για την εξαγωγή τους. Μάλιστα, η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά εμπορευμάτων αξίας $189 δις τον χρόνο, ενώ η μεταφορά πετρελαιοειδών και χημικών αντιπροσωπεύει το 20% των ετήσιων εσόδων της.

Μετά την εξέλιξη αυτή, τόσο η Western Grain Elevator Association όσο και η Mining Association of Canada εκφράζουν μέσω ανακοινώσεων τους φόβους τους για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στη μεταφορά των εμπορευμάτων τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.