O Πούτιν «κερδίζει» και συνεχίζει στο πλευρό του OPEC

O Πούτιν «κερδίζει» και συνεχίζει στο πλευρό του OPEC

106
O Πούτιν «κερδίζει» και συνεχίζει στο πλευρό του OPEC

Αισιόδοξος για τη συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου με τον OPEC δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την πρόσφατη σύνοδο των BRICS που διεξήχθη στην Μπραζίλια.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η συνεννόηση μεταξύ του OPEC και των εκτός OPEC χωρών έχει βαρύνουσας σημασίας αντίκτυπο στη διατήρηση της παγκόσμιας ενεργειακής ισορροπίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα έσοδα της Ρωσίας αυξήθηκαν μετά τη συμφωνία του 2016 για μειώσεις στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου. Μάλιστα, για το 2019, η αύξηση αυτή αγγίζει τα $170 εκατ. την ημέρα σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο εκτός συμφωνίας διάστημα. Αντίστοιχα σημαντικά οφέλη έχει αποκομίσει και η Σαουδική Αραβία, με τα έσοδά της να σημειώνουν αύξηση κατά $125 εκατ. την ημέρα σε σύγκριση με το προαναφερόμενο εκτός συμφωνίας διάστημα.

Παρά όμως την αμοιβαία επωφελή συνεργασία, ο πρόεδρος Πούτιν φέρεται να δέχεται κριτική εκ των έσω για την εφαρμογή της επικείμενης πολιτικής. Ο πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft ουκ ολίγες φορές έχει επικρίνει τη στενή συνεργασία Μόσχας-OPEC, θεωρώντας πως πρόκειται για συμφωνία που εξυπηρετεί περισσότερο τα συμφέροντα της Σαουδικής Αραβίας και όχι της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.