Νέο κοίτασμα πετρελαίου στη Μέση Ανατολή

Νέο κοίτασμα πετρελαίου στη Μέση Ανατολή

178
Νέο κοίτασμα πετρελαίου στη Μέση Ανατολή

Προσφάτως έγινε γνωστό από τον Ιρανό υπουργό Πετρελαίου, Bijan Zanganeh, ότι ανακαλύφθηκε νέο μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου νοτίως της περιοχής Χουζεστάν. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των 53 δις βαρελιών που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Ροχανί ανταποκρίνεται στο σύνολο των αποθεμάτων που βρέθηκαν σε αυτή την περιοχή, στην οποία το Ιράν είχε ήδη βρει πέντε κοιτάσματα συνολικών αποθεμάτων 31 δις βαρελιών πετρελαίου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο προστίθενται 22 δις βαρέλια στο σύνολο των υπολογισθέντων αποθεμάτων αργού της χώρας. Ωστόσο, σε ομιλία του ο Ιρανός υπουργός δήλωσε ότι από την ανωτέρω ποσότητα μόνο το ένα δέκατο –2,2 δις βαρέλια– μπορεί να εξορυχθεί άμεσα λόγω τεχνολογικών περιορισμών.

Το όνομα του κοιτάσματος είναι Namavaran και πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει εντοπιστεί στη χώρα. Όπως αναφέρθηκε, το κοίτασμα εκτείνεται σε μια περιοχή 2.400 τ.χλμ., βάθους 80 μ., ανάμεσα στις πόλεις Μποστάν και Ομιντιγέχ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.