Η Κίνα απλώνει δίχτυα στη Νότια Αμερική

Η Κίνα απλώνει δίχτυα στη Νότια Αμερική

165
Η Κίνα απλώνει δίχτυα στη Νότια Αμερική

H Kίνα φαίνεται ότι επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στη Νότια Αμερική, καθώς ετοιμάζει μια mega επένδυση μέσω της China Communications Construction Company στο βραζιλιάνικο λιμάνι Σάο Λουίς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, επικαλούμενα κύκλους της αγοράς, η μεγάλη επένδυση επρόκειτο να ανακοινωθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου των BRICS, που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

Ενδεικτική αυτής της εξέλιξης είναι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Βραζιλίας, Paulo Guedes, σύμφωνα με την οποία η χώρα της Νότιας Αμερικής επιδιώκει μεγαλύτερη συνεργασία με την Κίνα. «Προς το παρόν έχουμε μια τεράστια εμπορική ατζέντα, που δεν περιλαμβάνει ωστόσο σημαντικές επενδύσεις. Αυτή τη στιγμή οι επενδύσεις αυξάνονται», ήταν τα λόγια του κ. Paulo Guedes.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο η China Communications Construction Company θα επενδύσει για την επέκταση του βραζιλιάνικου λιμένα ή θα εξαγοράσει κάποια τοπική επιχείρηση.

Το λιμάνι του Σάο Λουίς καθίσταται ελκυστικό για τις φιλόδοξες κινεζικές βλέψεις, καθώς βρίσκεται στα βόρεια της πολιτείας Maranhao, εξυπηρετεί τις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές της Βραζιλίας, ενώ συνδέεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο Norte-Sul/Carajas.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.