Προς τη δημιουργία του μεγαλύτερου ναυπηγικού ομίλου παγκοσμίως

Προς τη δημιουργία του μεγαλύτερου ναυπηγικού ομίλου παγκοσμίως

1360
Προς τη δημιουργία του μεγαλύτερου ναυπηγικού ομίλου παγκοσμίως

Εν αναμονή της γνωμοδότησης από τα αρμόδια τμήματα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ναυπηγικού ομίλου παγκοσμίως βρίσκεται η Hyundai Heavy Industries (ΗΗΙ).

Υπενθυμίζεται ότι, εδώ και κάποιους μήνες, η ΗΗΙ έχει κάνει πρόταση εξαγοράς της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd. (DSME), σε μια συμφωνία που έρχεται να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας ναυπηγικής βιομηχανίας, καθώς το μερίδιο αγοράς του νέου σχήματος θα αγγίξει το 21%.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσει προκειμένου να δώσει το πράσινο φως στη ΗΗΙ έως τις 17 Δεκεμβρίου. Τα αρμόδια τμήματα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ έχουν τη δυνατότητα να εγκρίνουν την εξαγορά με ή χωρίς παρεμβάσεις ή να ξεκινήσουν έρευνα εφ’ όλης της ύλης εάν υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις.

Για την οριστικοποίηση του deal απαιτούνται επίσης οι εγκρίσεις των αρχών της Κορέας, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.