Το Boeing 737 Max επιστρέφει τον Ιανουάριο

Το Boeing 737 Max επιστρέφει τον Ιανουάριο

197
Το Boeing 737 Max επιστρέφει τον Ιανουάριο

Η Boeing ανακοίνωσε ότι αναμένει την επιστροφή του μοντέλου 737 Max στους αιθέρες μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, έως τα τέλη Δεκεμβρίου το αεροσκάφος θα έχει λάβει την πιστοποίηση για εκτέλεση πτήσεων από τη Federal Aviation Administration (FAA), με επόμενο στάδιο την επανέναρξη των εμπορικών πτήσεων τον Ιανουάριο. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε βασικά βήματα (milestones) που πρέπει να ολοκληρωθούν για την πιστοποίηση αεροσκάφους, εκ των οποίων έχει ολοκληρωθεί μόνο το ένα.

Παρά τις εκτιμήσεις της Boeing για επιστροφή του Max μέχρι τον Ιανουάριο, η FAA έχει επιλέξει να μη δώσει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Στο παρελθόν, βέβαια, έχει δηλώσει ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 30 ημέρες από τη στιγμή της πιστοποίησης του αεροσκάφους μέχρι την επανέναρξη των πτήσεων.

Αρκετές αεροπορικές, από την πλευρά τους, θεωρούν ότι το χρονοδιάγραμμα της Boeing δεν θα τηρηθεί και ότι τελικά θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για την επανεκπαίδευση των πιλότων και την αναβάθμιση λογισμικού των αεροσκαφών. Πιο συγκεκριμένα, η American Airlines και η Southwest Airlines πρόσφατα ανακοίνωσαν την επαναφορά πτήσεων του 737 Max στις αρχές Μαρτίου. Το τοπίο αναμένεται να γίνει πιο ξεκάθαρο τους επόμενους μήνες.

Φωτό: Andy Rain/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.