Τrafigura και blockchain μαζί στη νέα εποχή

Τrafigura και blockchain μαζί στη νέα εποχή

253
Τrafigura και blockchain μαζί στη νέα εποχή

Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Νοτιοανατολικής Ασίας, η DBS, και ο commodity trader Trafigura εγκαινίασαν μια νέα πλατφόρμα trading με τη χρήση του blockchain στη Σιγκαπούρη, προς περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών και βελτίωση των εμπορευματικών ροών.

Το πρώτο trade θα αφορά την αποστολή σιδηρομεταλλεύματος από την Αυστραλία στην Κίνα, αξίας $20 εκατ., και θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Νοέμβριο, όπως ενημέρωσε σχετικά η DBS.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο φιλόδοξο αυτό project συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και το International Chamber of Commerce, όπως αναφέρει το Reuters.

Υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας σημειώνουν ότι ο συνδυασμός των γνώσεων στους τομείς του εμπορίου και των χρηματοοικονομικών και από τις δύο πλευρές θα έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να λαμβάνουν τα εμπορεύματά τους στον μισό χρόνο και με λιγότερες διαδικασίες διεκπεραίωσης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην πλατφόρμα θα είναι σε θέση να λαμβάνουν, να αποστέλλουν και να λειτουργούν ως όργανα trading σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο ανταλλαγής εγγράφων.

Φωτό: Ingo Joseph/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.