Adina Valean: H Ευρωπαία Επίτροπος που θα μας απασχολήσει

    335
    Adina Valean: H Ευρωπαία Επίτροπος που θα μας απασχολήσει

    Η Ρουμάνα ευρωβουλευτής και ως τώρα επικεφαλής της επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου, Adina Valean αναλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα τελικά Επίτροπος Μεταφορών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η νέα υποψηφία επίτροπος θα πρέπει να λάβει την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου μετά από την ακρόασή της την επόμενη εβδομάδα.

    Η ρουμανική κυβέρνηση απέστειλε δύο προτεινόμενα ονόματα για την ανάληψη της θέσης του Επιτρόπου Μεταφορών, αυτά των ευρωβουλευτών Siegfried Muresan και Adina Valean με τη δεύτερη να γίνεται αποδεκτή από την ίδια της πρόεδρο της Επιτροπής.

    Εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σε ρουμανικά μέσα ενημέρωσης ότι «η Ρουμανία πρότεινε δύο υποψηφίους για τη θέση του Επιτρόπου, οι οποίοι έδωσαν συνέντευξη με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen. Η Πρόεδρος αποφάσισε ότι η Adina Valean θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών».

    Η κα Valean έχει εμπειρία ως ευρωβουλευτής από το 2007, ενώ έχει ασχοληθεί πολύ ενεργά στις Βρυξέλλες με θέματα συνδυασμένων Μεταφορών, βιομηχανίας και τεχνολογίας.

    Η Valean ανήκει στο Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα της Ρουμανίας, και έχει διατελέσει μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά και των Φιλελευθέρων. Έχει διατελέσει βουλευτής στο εθνικό κοινοβούλιο ενώ πριν την πολιτική της σταδιοδρομία είχα εργαστεί ως μαθηματικός στο Βουκουρέστι.

    Αναλυτές και σχολιαστές στις Βρυξέλλες την περιγράφουν ως μια μετριοπαθή φιλελεύθερη πολιτικό με ενδιαφέρον για θέματα τεχνολογίας και ανάπτυξης. Έχει ιδιαίτερα ενεργό δράση σε θέματα κοινωνικών δικαιωμάτων, ισότητας και πολιτικών ελευθεριών.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.