Έντονο φλερτ ΟPEC-Βραζιλίας

Έντονο φλερτ ΟPEC-Βραζιλίας

175
Έντονο φλερτ ΟPEC-Βραζιλίας

Την ένταξη της Βραζιλίας στον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟPEC) φαίνεται πως επιθυμεί διακαώς ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος ανέφερε, στο πλαίσιο επενδυτικού συνεδρίου στο Ριάντ, ότι θα ήθελε η χώρα του να συμμετάσχει στον Οργανισμό και εκτίμησε ότι μια τέτοια κίνηση θα προσέφερε σταθερότητα στις τιμές πετρελαίου.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι έλαβε επίσημη πρόταση από Σαουδάραβες αξιωματούχους προκειμένου η χώρα του να συμμετάσχει στον ΟΠΕΚ και πρόσθεσε ότι, πριν ληφθεί η τελική απόφαση, θα πρέπει να συμβουλευτεί τους υπουργούς Ενέργειας και Οικονομικών.

Μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας δεν επιβεβαιώνουν το φλερτ Βραζιλίας-ΟPEC ωστόσο σημειώνουν ότι Ριάντ και Μπραζίλια ψάχνουν τρόπους σύσφιξης των διμερών επενδύσεών τους.

Από την πλευρά τους, αναλυτές τονίζουν ότι ο Μπολσονάρου καλοβλέπει την προοπτική του ΟPEC, καθώς η αλληλεπίδραση με τις άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες θα είχε σημαντικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του κλάδου της ενέργειας στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο ΟPEC αποτελείται από 14 χώρες κυρίως από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ από τη Νότια Αμερική συμμετέχουν η Βενεζουέλα και το Εκουαδόρ, με την τελευταία να εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης.

Φωτό: Bea_marques/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.