Μάχη τεχνολογικών τιτάνων με έπαθλο… τα λιμάνια της Μαλαισίας

Μάχη τεχνολογικών τιτάνων με έπαθλο… τα λιμάνια της Μαλαισίας

152
Μάχη τεχνολογικών τιτάνων με έπαθλο… τα λιμάνια της Μαλαισίας

Η Nokia καλοβλέπει την προοπτική της Μαλαισίας για την εφαρμογή της τεχνολογίας 5G στα λιμάνια της, καθώς η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας προετοιμάζεται να εγκαινιάσει την υπηρεσία ταχύτατου φορητού ίντερνετ καθολικά το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Nokia στη Μαλαισία, Siva Shanmugam, σημείωσε στο Reuters ότι η φινλανδική εταιρεία συνεργάστηκε πρόσφατα με το λιμάνι του Αμβούργου για τη δοκιμή των δικτύων ίντερνετ πέμπτης γενιάς και θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει ουσιαστικά την εμπειρία αυτή και στη Μαλαισία.

Η κίνηση της Nokia έρχεται σε μια εποχή όπου το θερμόμετρο του ανταγωνισμού με την κινεζική Huawei ανεβαίνει σημαντικά, καθώς η τελευταία έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με εταιρείες της Μαλαισίας με επίκεντρο το 5G.

Να σημειωθεί ότι η Μαλαισία αποτελεί έναν στρατηγικό ναυτιλιακό κόμβο, καθώς δύο σημαντικότατες θαλάσσιες οδοί –τα Στενά της Μαλάκκα και η Θάλασσα της Νότιας Κίνας– διατρέχουν τα ύδατά της.

Chris Pagan/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.