Βραζιλία: Υψηλές βλέψεις για τις εξαγωγές σόγιας

Βραζιλία: Υψηλές βλέψεις για τις εξαγωγές σόγιας

129
Βραζιλία: Υψηλές βλέψεις για τις εξαγωγές σόγιας

Oι εξαγωγές σόγιας της Βραζιλίας τον Οκτώβριο είναι πιθανό να αγγίξουν τους 5,1 εκατ. τόνους, σημειώνοντας άνοδο 18% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω της αύξησης της ζήτησης από την Κίνα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου της Βραζιλίας, οι εν λόγω εξαγωγές κινήθηκαν στους 3,1 εκατ. τόνους έως τα τέλη της τρίτης εβδομάδας του Οκτωβρίου. Έκτοτε οι ημερήσιες αποστολές βραζιλιάνικης σόγιας κινούνται πάνω από τους 200.000 τόνους, με την πλειονότητα των φορτίων να κατευθύνονται στην Κίνα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, οι εξαγωγές κινήθηκαν στους 60,75 εκατ. τόνους, μειωμένες κατά 12% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Μάλιστα η Βραζιλία απέστειλε στην Κίνα το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής σόγιας, και πιο συγκεκριμένα το 76% αυτής.

Αναμφίβολα, η ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας αλλά και οι αβεβαιότητες που εγείρονται για τις καλλιέργειες στις ΗΠΑ έχουν δώσει σαφές προβάδισμα στη Βραζιλία αναφορικά με τη διείσδυσή της στην κινεζική αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.