Κρουαζιερόπλοια κατά της… ναυτίας

Κρουαζιερόπλοια κατά της… ναυτίας

794
Κρουαζιερόπλοια κατά της… ναυτίας

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το επιβατικό κοινό όταν ταξιδεύει με πλοίο είναι η ναυτία που, ενδεχομένως, προκαλεί η κίνησή του.

Το ζήτημα αυτό έρχεται να επιλύσει η σειρά κρουαζιερόπλοιων X-Bow. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, το νορβηγικό ναυπηγείο Ulstein, το οποίο έχει αναλάβει τη ναυπήγηση αυτών των πλοίων, υπόσχεται ένα πιο εύκολο ταξίδι για τους επιβάτες που υποφέρουν από ναυτία.

Σε αντίθεση με την κίνηση των παραδοσιακών πλοίων, η σειρά X-Bow θα «τρυπά» τα κύματα και θα κατανέμει ισομερώς την ενέργεια στα πλάγια. Παράλληλα, τα συγκεκριμένα κρουαζιερόπλοια θα ελαχιστοποιούν το «χτύπημα» που αισθάνεται κάποιος όταν τα πλοία αυτά έρχονται σε επαφή με μεγάλα κύματα.

Το πρώτο διαθέσιμο προς εμπορική χρήση πλοίο της σειράς X-Bow είναι το «Greg Mortimer» της Aurora Expeditions, το οποίο ειδικεύεται στις κρουαζιέρες εξερεύνησης στην περιοχή της Ανταρκτικής. Το «Greg Mortimer», το οποίο πήρε το όνομά του από έναν από τους πρώτους Αυστραλούς που αναρριχήθηκαν στο Έβερεστ, ξεκίνησε το ταξίδι του από την Ουσουάια της Αργεντινής στις 31 Οκτωβρίου.

Φωτό: auroraexpeditions.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.