Στροφή της BHP Billiton στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Στροφή της BHP Billiton στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

104
Στροφή της BHP Billiton στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η BHP Billiton, μία εκ των κορυφαίων μεταλλευτικών εταιρειών στον κόσμο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ότι υπέγραψε τέσσερα νέα συμβόλαια για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ορυχεία χαλκού στη Χιλή μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το 2021. Με αυτή την κίνηση, ο αυστραλιανός κολοσσός επιδιώκει να μειώσει τα ενεργειακά του κόστη κατά 20%.

Είναι πλέον γεγονός ότι οι μεγάλες μεταλλευτικές εταιρείες, που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν τον άνθρακα για τις λειτουργίες τους, στρέφονται στις ΑΠΕ, καθώς το κόστος τους βαίνει μειούμενο ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται οι πιέσεις για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με το Reuters, o κ. Daniel Malchuk, πρόεδρος της BHP Minerals Americas, δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για το κόστος της επένδυσης, ωστόσο ανέφερε ότι η συμφωνία, πέραν του ότι είναι καλή για το περιβάλλον και τις αέριες εκπομπές, είναι εξίσου επωφελής επιχειρηματικά.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ένας άλλος μεταλλευτικός κολοσσός, η Anglo American, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο ότι από το 2021 θα χρησιμοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή σε πεδία εξόρυξης στη Χιλή.

Φωτό: Herbert Aust/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.