Προς αίσιο τέλος η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή της ιστορίας

Προς αίσιο τέλος η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή της ιστορίας

241
Προς αίσιο τέλος η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή της ιστορίας

Αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχει η ‒κατά πολλούς‒ μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή της ιστορίας, αυτή της Saudi Aramco. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya και αναμεταδίδει το Bloomberg, οι μετοχές του πετρελαϊκού κολοσσού θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας στις 11 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η σαουδαραβική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ανακοινώσει την IPO (Initial Public Offering) της Saudi Aramco την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Παράλληλα, και το Reuters σημειώνει ότι η Aramco εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει τη δημόσια εγγραφή της την ίδια ημέρα.

Είναι γεγονός ότι η πιο κερδοφόρα εταιρεία παγκοσμίως στρέφει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια το βλέμμα της στις δημόσιες αγορές, προκειμένου να αντλήσει σημαντικά κεφάλαια για την «απεξάρτηση» της σαουδαραβικής οικονομίας από τον μαύρο χρυσό. Στόχος του Σαουδαραβικού Θρόνου είναι η άντληση κεφαλαίων ύψους $100 δις μέσω της προσφοράς του 5% των μετοχών της Aramco στις δημόσιες αγορές.

Nα σημειωθεί ότι η είσοδος της Saudi Aramco στις σαουδαραβικές κεφαλαιαγορές (εάν επιβεβαιωθεί) πιθανώς να είναι το πρώτο βήμα για την προσφορά μετοχών στο ευρύ κοινό, καθώς ο πετρελαϊκός κολοσσός επιθυμεί τη δημόσια εγγραφή του και σε μια μεγαλύτερη αγορά, όπως αυτή του Λονδίνου ή της Νέας Υόρκης.

Σε κάθε περίπτωση, το σίριαλ της πολυσυζητημένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μέσω δημόσιας εγγραφής της Saudi Aramco μοιάζει να πλησιάζει προς το τέλος του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.