Αύξηση των συγχωνεύσεων στη ναυπηγική βιομηχανία

Αύξηση των συγχωνεύσεων στη ναυπηγική βιομηχανία

192
Αύξηση των συγχωνεύσεων στη ναυπηγική βιομηχανία

To πράσινο φως από τις αρμόδιες κινεζικές αρχές για τη συγχώνευσή τους έλαβαν δύο από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η China Shipbuilding Industry Corp. (CSIC) και η China State Shipbuilding Corp. (CSSC) βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην ενοποίηση των δραστηριοτήτων τους, μετά τις σχετικές εγκρίσεις της Assets Supervision and Administration Commission της κινεζικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, τα δύο ναυπηγεία καταλαμβάνουν την κορυφή μεταξύ των κινεζικών ναυπηγείων σε όρους παραγωγικής ικανότητας, με αναλυτές της αγοράς να κάνουν λόγο για μια προσπάθεια του Κινεζικού Δράκου να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία.

Η παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία καλείται να αντιμετωπίσει σωρεία προκλήσεων και γι’ αυτόν τον λόγο αυξάνονται οι συμφωνίες συγχώνευσης μεταξύ μεγάλων ναυπηγείων. Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη άνοιξη, οι νοτιοκορεατικές Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) και Hyundai Heavy Industries (HHI) ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας έναν πανίσχυρο παίκτη στο παγκόσμιο ναυπηγικό στερέωμα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.