SOS για την ασφάλεια των πλοίων στα Στενά της Σιγκαπούρης

SOS για την ασφάλεια των πλοίων στα Στενά της Σιγκαπούρης

938
SOS για την ασφάλεια των πλοίων στα Στενά της Σιγκαπούρης

Τρία περιστατικά πειρατείας σε πλοία καταγράφηκαν σε διάστημα 20 ημερών έως τις 19 Οκτωβρίου στα Στενά της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με το ReCAAP Information Sharing Centre.

Και τα τρία αυτά περιστατικά, μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 19 Οκτωβρίου, συνέβησαν σε πλοία μεταφορικής ικανότητας 43.000-160.000 dwt.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά ένα bulk carrier χωρητικότητας 90.086 dwt, στο οποίο επιβιβάστηκαν πέντε ένοπλοι δράστες. Tα παραπάνω στοιχεία προκαλούν ανησυχία όσον αφορά την ασφάλεια των πλοίων, καθώς και των πληρωμάτων τους, που διαπλέουν τα Στενά της Σιγκαπούρης.

Και στα τρία περιστατικά στα οποία αναφέρεται η ReCAAP ενεπλάκησαν πέντε ένοπλοι δράστες, οι οποίοι πιστεύεται ότι έχουν συστήσει μια ομάδα που επιβιβάζεται ένοπλη στα πλοία, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις.

Η ReCAAP καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές στα παράκτια κράτη όπου σημειώνονται ανάλογα περιστατικά να αυξήσουν τις επιτηρήσεις τους, για την ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων.

Φωτό: Ingo Joseph/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.