Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.: Προτεραιότητα η πράσινη ενέργεια

Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.: Προτεραιότητα η πράσινη ενέργεια

252
Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.: Προτεραιότητα η πράσινη ενέργεια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Νet Μetering project μεταξύ του ομίλου Μυτιληναίου και της «Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.», στο εργοστάσιο Θηβών της Δ. Κορωνάκης.

«Η οικολογική ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της «Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε» μέσω της εγκατάστασης των δύο Φ/Β σταθμών συνολικής ισχύος 1ΜWp αποτελεί στρατηγική επιλογή της εταιρείας.

Η πράσινη ενέργεια είναι μονόδρομος στην μετάβαση της βιομηχανίας στην σύγχρονη εποχή. Ήδη η εταιρεία καλύπτει το 20% της ενέργειας του εργοστασίου από τον ήλιο με μηδενικούς ρύπους, ενώ προχωρά και σε διπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος μέσα στους επόμενους μήνες.»

Στα 2 έργα χρησιμοποιήθηκαν 3.378 φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 295Wp, καλύπτοντας 5.600τμ συνολικής επιφάνειας , ενώ ο χρόνος κατασκευής ήταν μόλις 40 ημέρες μέχρι την τελική σύνδεση με το δίκτυο. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι από οίκους της Γερμανίας υψηλών προδιαγραφών, συμβαδίζοντας με τα υψηλά standards ποιοτικής κατασκευής του Τομέα Έργων EPC- ΜΕΤΚΑ, της MYTILINEOS.

Οι δύο Φ/Β σταθμοί ήδη παράγουν πράσινη και καθαρή ενέργεια η οποία στο πλαίσιο του net metering καλύπτει σημαντικό ποσοστό της ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του εργοστασίου, εξοικονομώντας περισσότερες από 1,3GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Φωτό: Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.