Total: Καθέλκυση για το πρώτο LNG Bunker Vessel

Total: Καθέλκυση για το πρώτο LNG Bunker Vessel

287
Total: Καθέλκυση για το πρώτο LNG Bunker Vessel

Η εταιρεία Total ανακοίνωσε την καθέλκυση του πρώτου πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου LNG του στόλου της, ύστερα από την υπογραφή μιας σύμβασης μακροχρόνιας ναύλωσης με την Mitsui O.S.K Lines (MOL) τον Φεβρουάριο του 2018. Μετά την παράδοσή του, η οποία είναι προγραμματισμένη για το 2020, το πλοίο θα επιχειρεί στη Βόρεια Ευρώπη για διάστημα τουλάχιστον δέκα χρόνων, όπου θα εφοδιάζει με καύσιμο LNG εμπορικά πλοία συμπεριλαμβανομένων των εννέα νεότευκτων ultra-large containerships της εταιρείας CMA CGM τα οποία θα εξυπηρετούν τις γραμμές Ευρώπης-Ασίας.

Ο Momar Nguer, Πρόεδρος της Total Marketing & Services, ανέφερε: «Η ανάπτυξη υποδομών όπως το συγκεκριμένο γιγαντιαίο πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμων είναι απαραίτητη ώστε να γίνει το LNG ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο ναυτιλιακό καύσιμο. Το συγκεκριμένο πλοίο αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας φιλικότερα προς το περιβάλλον καύσιμα καθώς και το σχετικό δίκτυο εφοδιασμού. Χάρη σε αυτή την πρωτοποριακή επένδυση, η Total συμβάλλει θετικά στη βιώσιμη εξέλιξη της παγκόσμιας ναυτιλίας».

Το χωρητικότητας 18.600 κυβικών μέτρων πλοίο ναυπηγήθηκε από την Hudong-Zhonghua Shipbuilding στην Κίνα και είναι εξοπλισμένο με καινοτόμες τεχνολογίες δεξαμενών που παρέχονται από τη γαλλική εταιρεία GTT. Σχεδιασμένο να είναι εξαιρετικά ευέλικτο, το μήκους 135 μέτρων πλοίο θα μπορεί να επιχειρεί με ασφάλεια σε λιμάνια και τερματικούς σταθμούς, ενώ ανταποκρίνεται και στα αυστηρότερα περιβαλλοντικά πρότυπα χάρη στη χρήση του LNG ως καυσίμου και τη δυνατότητα επαναϋγροποίησης του εξατμιζόμενου αερίου (boil-off gas).

Φωτό: www.total.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.