Μνημόνιο συνεργασίας για Petrobras και Equinor

Μνημόνιο συνεργασίας για Petrobras και Equinor

57
Μνημόνιο συνεργασίας για Petrobras και Equinor

Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) υπέγραψαν η βραζιλιάνικη Petrobras και η νορβηγική Equinor, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού επενδυτικές κινήσεις στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Το MoU ήρθε ως επιστέγασμα της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας που έχουν συνάψει οι δύο εταιρείες από τον Δεκέμβριο του 2017.

Ένας από τους κύριους στόχους είναι η δημιουργία και η μεγιστοποίηση αξιών για τις δύο εταιρείες μέσα από επενδύσεις θερμοηλεκτρικών μονάδων παραγωγής φυσικού αερίου, καθώς επίσης και ο έλεγχος σκοπιμότητας με έργα που σχετίζονται με την κατασκευή δύο αγωγών φυσικού αερίου στη Βραζιλία, τα οποία έχει αναλάβει η Petrobras.

Η συμφωνία υπεγράφη στο Ρίο ντε Τζανέιρο από τους διευθύνοντες συμβούλους των δύο εταιρειών ενέργειας, οι οποίες ήδη είναι εταίροι στο οικόπεδο Roncador και σε τρία ακόμα οικόπεδα εξόρυξης στα ανοιχτά της Βραζιλίας.

Φωτό: Antonio Scorza/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.