Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος

    762
    Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος

    Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του νέου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ., Θεόδωρου Κλιάρη, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

    Μετά την δοξολογία του χοροστατούντος Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, ο απερχόμενος επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Σταμάτιος Ράπτης παρέδωσε την Αρχηγία του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο νέο Αρχηγό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Καλογήρου Χριστιάνα, Ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύρχος Λ.Σ. Ιωάννης Αργυρίου, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Δανιήλ Ψωινός ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης Π.Ν, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΣ, ο Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γκοντικούλης ως εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΑ, ο Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Υποστράτηγος Π.Σ. Αναστάσιος Σωτήρχος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος.

    Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Δρ. Γεώργιος Πατέρας, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Πρέσβης του ΙΜΟ στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, καπτ. Εμμανουήλ Τσικαλάκης.

    Ο Γ. Πλακιωτάκης στην ομιλία του επεσήμανε ότι το Λιμενικό Σώμα δεν ανήκει στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το Λιμενικό Σώμα είναι το ίδιο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    «Την ίδια στιγμή, καθοριστική είναι η συμβολή του Λιμενικού Σώματος σε τομείς κρίσιμους εθνικά και καθοριστικούς για την ίδια τη ζωή, αλλά και την ποιότητα της. Είναι το Λιμενικό Σώμα που συμβάλει αποφασιστικά στην διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας, με την επιτήρηση και φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, που σώζει ζωές, συχνά σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, που προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον, ελέγχοντας την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών».

    «Θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Επίτιμο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Ναύαρχο ε.α. Σταμάτη Ράπτη, για τις προσπάθειες που κατέβαλλε, σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο. Του εύχομαι να είναι υγιής και δημιουργικός».

    «Θέλω να ευχηθώ στο νέο Αρχηγό, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει».

    «Κύριε Αρχηγέ, προσβλέπω στη στενή μας συνεργασία, προκειμένου να υλοποιηθούν οι πολιτικές που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος, στη διαρκή αναβάθμιση των στελεχών του, στην εμπέδωση της αξιοκρατίας, αλλά και στη δημιουργία μίας ακόμα πιο στενής σχέσης του Λιμενικού με την Ελληνική κοινωνία».

    «Το οφείλουμε στη λαμπρή ιστορία των 100 χρόνων του Λιμενικού Σώματος, το οφείλουμε στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις τάξεις του, το οφείλουμε στην Ελληνική κοινωνία».

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

    Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

     

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.