Η Hyundai αναπτύσσει αυτόνομα οχήματα

Η Hyundai αναπτύσσει αυτόνομα οχήματα

106
Η Hyundai αναπτύσσει αυτόνομα οχήματα

Η Hyundai Motor Group ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία και επένδυση που έχει υλοποιήσει ποτέ, με σκοπό να αυξήσει τη μελλοντική ανταγωνιστικότητά της και να εισέλθει στην αγορά των αυτόνομων οχημάτων. Η νοτιοκορεατική εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από $1,6 δις σε συνεργασία με την Aptiv, η οποία θα συνεισφέρει την τεχνολογία που διαθέτει στην αυτόνομη οδήγηση. Η κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί εκτιμάται ότι θα έχει αξία άνω των $4 δις.

Στόχος της νέας συμμαχίας είναι η έναρξη δοκιμών συστημάτων οδήγησης χωρίς οδηγό το 2020 και η δημιουργία μιας πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης έως το 2022 έτοιμη προς διάθεση σε τρίτους. Εταιρείες παροχής υπηρεσιών μεταφοράς (ride-hailing), όπως η Uber και η Lyft, καθώς και κατασκευαστές αυτοκινήτων αποτελούν πιθανούς πελάτες της κοινοπραξίας στο μέλλον.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai στοχεύει στην κυκλοφορία δικών της οχημάτων αυτόνομης οδήγησης το 2024. Προς το παρόν, η νέα συμμαχία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη

αυτόνομων επιβατικών οχημάτων, αλλά δεν αποκλείεται στο μέλλον η επέκτασή της και σε επαγγελματικά οχήματα, όπως η δημιουργία φορτηγών χωρίς οδηγό.

To ίδιο πρακτορείο σχολιάζει ότι η επένδυση-μαμούθ της Hyundai δείχνει τη στροφή της στην καινοτομία και αποδεικνύει τη δέσμευσή της για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες. Στόχος της είναι η διάθεση $14,7 δις γι’ αυτόν τον σκοπό μέχρι το 2023.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.