Gazprom: Επενδυτικές κινήσεις σε Ανατολή και Δύση

Gazprom: Επενδυτικές κινήσεις σε Ανατολή και Δύση

120
Gazprom: Επενδυτικές κινήσεις σε Ανατολή και Δύση

Επισκόπηση της προόδου των επενδυτικών σχεδίων της σε Σιβηρία και Ευρώπη έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική Gazprom.

Η εταιρεία κατασκευάζει αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου στην Κίνα από την Ιακουτία, το Ιρκούτσκ, τη Σαχαλίνη και το Κρασνογιάρσκ. Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, ώστε στις αρχές του 2023 από το Ιρκούτσκ και μέσω του αγωγού Power of Siberia να έχει ολοκληρωθεί η παραγωγή και στις 176 μονάδες σχιστολιθικού φυσικού αερίου.

Σημαντική σύνδεση στον Power of Siberia θα αποτελέσει η μονάδα επεξεργασίας Amur Gas, μία από τις μεγαλύτερες σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η ρωσική εταιρεία προχωρά τις εργασίες στη μονάδα παραγωγής στη χερσόνησο της Γιαμαλίας, από τα εδάφη της οποίας εξάγεται το περισσότερο φυσικό αέριο σε ολόκληρη τη χώρα. Ο έκτος και τελευταίος σταθμός συμπίεσης βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής.

Οι εργασίες συγκόλλησης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί στον μήκους 880 χλμ. αγωγό Nord Stream 2 προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία φέτος, ενώ και ο TurkStream αναμένεται να λειτουργήσει έως το τέλος του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.