Συνομιλίες υψηλού επιπέδου για τις κορυφαίες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες

Συνομιλίες υψηλού επιπέδου για τις κορυφαίες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες

89
Συνομιλίες υψηλού επιπέδου για τις κορυφαίες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σήμερα το μεσημέρι στο διεθνές αεροδρόμιο Βασιλιάς Χάλεντ του Ριάντ, όπου τον υποδέχθηκε πολυάριθμη κυβερνητική αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας, ενώ κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής υποδοχής του ήχησαν προς τιμήν του 21 κανονιοβολισμοί. Μετά το τέλος της τελετής υποδοχής, ο Ρώσος πρόεδρος επιβιβάστηκε στην δική του λιμουζίνα μάρκας Aurus.

Ο σύμβουλός του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι μεταξύ των ζητημάτων που θα συζητηθούν στις συνομιλίες, που θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν Μπεν Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ , θα είναι ο συντονισμός των από κοινού ενεργειών για την σταθεροποίηση της τιμής του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά υδρογονανθράκων, η κατάσταση στην Συρία και στην περιοχή του Κόλπου καθώς και η παλαιστινο-ισραηλινή διένεξη.

Ο σύμβουλος υπενθύμισε ότι και παλαιότερα με τον ενεργό ρόλο της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας επιτεύχθηκε παράταση έως τον Μάρτιο της συμφωνίας στο πλαίσιο του σχήματος ΟΠΕΚ+ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου».

Εκτός των άλλων, μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Σαουδάραβα βασιλιά, θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, στους τομείς της αγροτικής οικονομίας και βιομηχανίας όπως και στον στρατιωτικό-τεχνολογικό τομέα και στο τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Επίσης ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση του Ρώσο-σαουδαραβικού οικονομικού συμβουλίου και θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχαμέντ Μπεν Σαλμάν Αλ Σαούντ, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Ρώσου προέδρου, ενώ αναμένεται να υπογραφούν περίπου 30 συμφωνίας.

Φωτό: Alexey Nikolsky/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.