HELMEPA-AMSA συμμαχία για ασφάλεια και περιβάλλον

HELMEPA-AMSA συμμαχία για ασφάλεια και περιβάλλον

79
HELMEPA-AMSA συμμαχία για ασφάλεια και περιβάλλον

Την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, η HELMEPA πραγματοποίησε εκδήλωση στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας της με την AMSA – Australian Maritime Safety Authority. Ο CEO της AMSA, Mick Kinley, παρουσίασε στα Μέλη της HELMEPA την πολιτική της Αυστραλίας για τον έλεγχο των πλοίων ξένης σημαίας που επιχειρούν στη χώρα.

Αρχίζοντας την ομιλία του σε περισσότερους από 100 εκπροσώπους εταιρειών Μελών και φορέων της Ελληνικής ναυτιλίας και του Τύπου, ο κ. Kinley τόνισε πως η HELMEPA αποτελεί πηγή έμπνευσης για την εθελοντική δέσμευση των ανθρώπων της ναυτιλίας στην πρόληψη της ρύπανσης και της ασφάλειας στη θάλασσα. Παρουσίασε την εποικοδομητική για ναυτικούς και διαχειριστές συνεργασία HELMEPA – AMSA, που ξεκίνησε το 2000 με την ίδρυση της Αυστραλιανής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-AUSMEPA και συνεχίζεται έκτοτε με την από κοινού έκδοση και τακτική αναθεώρηση του εγχειριδίου “Οδηγός για Έλληνες και Ξένους Ναυτικούς στα Νερά της Αυστραλίας”, που η HELMEPA διαθέτει στα Μέλη της. Επίσης, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται οι επιθεωρήσεις Port State Control στα λιμάνια της Αυστραλίας και τις κύριες ελλείψεις στους τομείς Ασφάλεια και Πρόληψη Ρύπανσης, που οδηγούν σε κρατήσεις πλοίων.

Η πληθώρα των ερωτήσεων των παρευρισκομένων επιβεβαιώνει πως παραμένει σταθερή η επιθυμία των Μελών της HELMEPA, να προετοιμάζουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα πλοία που διαχειρίζονται για τα ταξίδια τους στην Αυστραλία.

Ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, Δημήτρης Μητσάτσος, ευχαριστώντας τον κ. Kinley του επέδωσε τον θυρεό της HELMEPA με ειδική αναγνώριση της προσωπικής του συμβολής στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των δυο οργανισμών. Ο κ. Kinley δήλωσε πως η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί καθώς οι στόχοι της AMSA είναι κοινοί με αυτούς της HELMEPA αφού οι θάλασσες ενώνουν τους ανθρώπους ανεξάρτητα από αποστάσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.