Πτώση των εξαγωγών της Νότιας Κορέας

Πτώση των εξαγωγών της Νότιας Κορέας

61
Πτώση των εξαγωγών της Νότιας Κορέας

Περαιτέρω μείωση παρουσίασαν οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας τον Σεπτέμβριο για δέκατο συνεχόμενο μήνα, λόγω χαμηλότερων τιμών στους ημιαγωγούς και στα παράγωγα πετρελαίου, καθώς επίσης και λόγω της κάμψης της βιομηχανίας τεχνολογικών τσιπ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας, οι εξαγωγές της χώρας μειώθηκαν κατά 11,7% τον περασμένο μήνα, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018, φτάνοντας τα $44,71 δις, σημειώνοντας συνεχή κάμψη από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ τα διψήφια ποσοστά πτώσης συνεχίζονται από τον Ιούνιο.

Οι εισαγωγές της Νότιας Κορέας μειώθηκαν στα $38,74 δις, κατά 5,6%, δημιουργώντας πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο κατά $5,97 δις. Οι διεθνείς εμπορικές διενέξεις, η διαμάχη Σεούλ-Τόκιο και η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών στα τσιπ προκαλούν αναταράξεις στην εξαγωγικού χαρακτήρα οικονομία της Νότιας Κορέας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.